Kunst door de Brievenbus is prachtig project speciaal voor alle (creatieve) ouderen


pastedGraphic.png

Kunst door de Brievenbus is prachtig project speciaal voor alle (creatieve) ouderen. Maar ook bij jongeren is het project in trek. In Aalten was het de afgelopen twee jaar een succes. In eerste instantie werden alle 80plussers aangeschreven, maar door artikelen in de Aalten Vooruit en de Band kwamen er al meer aanmeldingen. 

“Mijn man is aangeschreven door de gemeente, maar ik ben nog geen 80, mag ik ook meedoen. Het lijkt me zo’n leuk project?” Deze vraag kwam van een mevrouw uit Aalten. Inmiddels zijn er deelnemers van alle leeftijden, want het project spreidt zich als een inktvlek uit onder vrienden, buren en (klein)kinderen. 

 Bij Kunst door de Brievenbus ontvangt de deelnemer iedere twee weken een opdracht in de brievenbus met daarbij een kaartje waarop de opdracht uitgevoerd kan worden. De opdrachten zijn te maken met pen, potlood of ander materiaal dat de meeste mensen gewoon thuis hebben. Wanneer de opdracht klaar is kan er foto van gemaakt worden en via de mail gedeeld worden met Boogie Woogie. Insturen mag ook. Al deze werken worden verzameld voor een expositie. In het najaar van 2023 was er een succesvolle expositie in de bibliotheek van Aalten. 

Hoofd.

Helder denken,

Open staan voor alles

Of lekker gek doen

Fantasie neemt me mee

Dan ineens komt het eruit.

Voorbeeld van deelnemer Willa Holterman

Op deze website vindt u een aantal van deze prachtige inzendingen. 

Heeft u na het zien van deze kunstwerkjes ook zin om mee te doen?  Even een mail met naam en (heel belangrijk) adres naar ira@boogiewoogie.nl. Dan krijgt u de opdrachten om de twee weken thuis gestuurd. 


Contact