Kennismaken met …


Tine Hartman uit Lichtenvoorde is vrijwilliger bij de Voorleesbrigade. Haar belangstelling voor deze activiteit ontstond naar aanleiding van een artikel over het project Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek en de Voorleesbrigade in de plaatselijke weekkrant. Haar enthousiasme voor dit projectonderdeel werd nog groter na het volgen van de workshop, die Boogie Woogie organiseerde voor de vrijwilligers die zich hadden aangemeld. Workshopleider Okki Klinkspoor vertelde inspirerend over de ervaringen die zij heeft met de voorleesactiviteiten in de West-Achterhoek, en gaf boekentips en adviezen met betrekking tot het voorlezen zelf.

Tine is circa 2 jaar geleden gestopt met haar baan. Zij heeft ongeveer 25 jaar gewerkt als begeleider/persoonlijk ondersteuner bij de Stichting Zozijn. Ze heeft met verschillende doelgroepen gewerkt en heeft met name ook veel ervaring opgedaan in de begeleiding van jong volwassenen en ouderen.

Na het afronden van haar loopbaan heeft Tine rustig de tijd genomen om uit te kijken naar andere activiteiten om als vrijwilliger op te pakken. Haar hobby’s zijn o.a. lezen, musea, theater, concerten bezoeken, wandelen, fietsen.

Affiniteit hebben met ouderen én met kunst is voor Tine de drijfveer om als vrijwilliger mee te werken aan het project Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek. Ondertussen heeft ze al een aantal voorleessessies verzorgd voor de oudere bezoekers van een activiteitencentrum. Ze genoot ervan om te zien dat de verhalen de aandacht trokken en de mensen reageerden op de afbeeldingen in de boeken.

Maar dit is nog niet alles: tijdens het gesprek dat Tine bij Boogie Woogie had naar aanleiding van haar aanmelding voor de Voorleesbrigade, werd haar ook gevraagd of ze coördinator wilde worden van het  project Zang aan Huis. Omdat Tine ervan houdt om regelzaken uit te voeren, heeft ze ook hier positief op gereageerd. En zo is Tine nu de ‘spin in het web’ voor de verschillende zangkoortjes, de betrokken zorg-organisaties en voor Boogie Woogie!

 

Contact