Projecten


Project Oud = In

Goed ouder worden, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat? Welke vragen kom je daarbij tegen? Hoe vind je jouw antwoorden op die vragen?

Bij de filosofiegroep “Oud = In” draait het vooral om het gesprek en de gemeenschappelijke zoektocht naar “de kunst van het goed ouder worden”. Uitgangspunt is de eigen ervaring vanuit het dagelijks leven. Ouder worden, wat betekent dat eigenlijk? Je stelt jezelf vragen en je kunt ook aan elkaar vragen stellen. Als leidraad wordt bij de bijeenkomsten het toegankelijk geschreven boekje “Een kleine filosofie van het ouder worden” van hoogleraar filosofie Wilhelm Schmid gehanteerd. Schmid is levenskunstfilosoof en bespreekt in zijn werk alle aspecten van het ouder worden.

De filosofiegroep komt zes keer bij elkaar op de maandagochtend van 10.00 tot 11.45 uur. De data zijn 15 en 29 oktober, 5, 12, en 26 november en 3 december 2018.

Lees hier de interviews met de gespreksleiders van Oud = In.

Project Voorleesbrigade

Genieten van een mooi verhaal dat voorgelezen wordt is een fijne invulling van de dag. Het geeft een stukje rust en ontspanning. Even lekker wegdromen.

De brigade bestaat uit twee vrijwilligers die één keer per week of eens in de veertien dagen in de woonkamer van een zorglocatie voorlezen. Bij een bepaald thema, bijvoorbeeld ‘‘de boerderij” of “de zomer”, zoeken de vrijwilligers korte verhalen en gedichten die zij vervolgens voorlezen. Dit kunnen ook streekverhalen in het dialect zijn.

Ruim 25 vrijwilligers hebben zich al aangemeld voor dit project. Lees hier het interview met een vrijwilligster van de Voorleesbrigade. Ter voorbereiding van dit project hebben de vrijwilligers een gratis workshop Voorlezen gevolgd onder leiding van Okkie Klinkspoor. 

In oktober 2018 zullen de eerste Voorleesbrigades van start gaan.

Project Zang aan Huis

Samen zingen geeft een gevoel van verbinding. Het brengt mensen dichter bij elkaar. Door te zingen worden bovendien bepaalde hersengebieden geprikkeld. Zingen is dus goed voor je. Daarom organiseert Lang Leve Kunst kleinschalige zangoptredens op de woongroepen van zorginstellingen.

In de huiskamer van de woongroep zingt een klein groepje vrijwilligers oude en bekende liedjes. Niet veraf op een podium, maar dichtbij. Zodat je -als je zin hebt- mee kunt doen. De zangers staan of zitten naast je. Je kunt meezingen, mee neuriën, wat je maar wil.

Er zijn inmiddels meer dan 40 vrijwilligers die aan dit project meedoen. Lees hier het interview met een vrijwilligster van Zang aan Huis. De zangers zijn allemaal goed voorbereid op hun optreden. Zij hebben twee workshops bij Boogie Woogie gevolgd en hebben een prachtig repertoire met bekende melodieën ingestudeerd.

In juli 2018 is gestart met de eerste optredens in de Achterhoekse zorgcentra.

Meedenken?

Zang aan Huis, de Voorleesbrigade en Oud = In zijn de eerste activiteiten die in de Oost-Achterhoek zijn opgezet. De komende tijd gaan nog veel andere activiteiten opgezet worden die we in samenspraak met ouderen, (amateur)kunstenaars, verenigingen en partners bedenken.

Heb je als deelnemer, kunstenaar of vereniging een idee voor een activiteit die je met ons wilt ontwikkelen? Of heb je vanuit jouw organisatie bepaalde ideeën voor nieuwe projecten? We willen graag meedenken! Neem contact op met Harry ten Brinke via harry@boogiewoogie.nl of bel 0543 – 51 55 69. 

Contact

E-mail: info@boogiewoogie.nl
Tel: 0543 - 515569
Routebeschrijving en contactformulier