Al eens aan accordeon gedacht ? 


Muziekschool Boogiewoogie organiseert op zaterdag 22 juni een kennismaking met het instrument accordeon. Het evenement vindt plaats tussen 12:00 en 14:00. 

Accordeon is een enorm veelzijdig instrument ! Je kunt er geweldig in je eentje op musiceren maar samenspelen, bijvoorbeeld in een accordeonorkest of in een tango ensemble,  is ook een feest. Nagenoeg alle muziekstijlen die we kennen zijn op accordeon uitvoerbaar. Om wat voorbeelden te noemen: oude muziek uit de barok ( Bach, Scarlatti ) , nieuwe kunstmuziek, volksmuziek ( Balkan, Valse Musette, Cajun, Tex-Mex ) , Jazz, Tango

Wil Plas, accordeondocent en verbonden aan Boogie Woogie geeft deze workshop en deze is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met het instrument of die eerder accordeon gespeeld heeft en benieuwd is naar mogelijkheden. 

Je hoort wel eens dat een workshop laagdrempelig is. Deze workshop heeft helemaal geen drempel. Je hoeft helemaal niets te kunnen om aan de workshop mee te doen. Maar als je wel wat ervaring hebt met accordeon ben je bij deze workshop even goed op je plek! 

Boogiewoogie heeft een aantal accordeons in verschillende maten klaar staan en deze kunnen uitgeprobeerd worden.  Voor hen die al wat ervaring met accordeon hebben is er gelegenheid tot voorspelen, samenspelen. Heb je nog een accordeon thuis staan dan neem je die uiteraard mee. Er kan naar hartenlust vragen gesteld worden over het instrument en over accordeonlessen. 

Iedereen vanaf 7 jaar kan meedoen. Het maakt niet uit of je bijvoorbeeld 63, 19 of 7 jaar bent. Dat is juist het mooie van muziek maken. 

Aanmelden voor de workshop is niet verplicht maar in  verband met de voorbereiding wel gewenst. Laat dan ook even weten of je wel of geen accordeon gespeeld hebt en of je een eigen accordeon meeneemt. 

Aanmelden kan bij Boogiewoogie:  info@boogiewoogie.nl  

Aanmelden kan bij Wil Plas: accordeonwilplas@gmail.com  

Contact