Repetitie


Het VrijeTijdsOrkest repeteert elke donderdagmorgen van 09.30 – 11.45 uur bij Boogie Woogie, Centrum voor Kunst &  Cultuur in Winterswijk.

De beide dirigenten zijn er bij toerbeurt; de ene week leidt Gerald Roerdinkholder de repetitie en de andere week Hugo Klein Severt.

Als we een keer niet bij Boogie Woogie terecht kunnen, wijken we meestal uit naar gebouw Emma in Ratum, de thuisbasis voor muziekvereniging Crescendo Ratum.

Het VrijeTijdsOrkest is een ensemble van Centrum voor Kunst & Cultuur in Winterswijk, misschien beter bekend als de “muziekschool”.

De muzikanten van het orkest zijn allemaal “leerling” van de muziekschool. Zij hebben wel allemaal hun eigen instrument. Alleen de vleugel en het slagwerk zijn eigendom van Boogie Woogie.

Het orkest bestaat uit ca. 35 muzikanten.

Op dit moment is het VTO een hafa-orkest (harmonie-fanfare), aangevuld met een vleugel en een basgitaar.

Niets moet, alles mag. Het orkest is er niet op gericht om prestaties te leveren, dat wil zeggen dat er niet wordt meegedaan aan concoursen of wedstrijden. Maar er moet natuurlijk wel mooie muziek gespeeld worden, dus er wordt zeker serieus gewerkt, maar wel in een ontspannen sfeer.

Jaarlijks worden er één of twee concert gegeven, waar dan weer naartoe gewerkt kan worden.

Het repertoire dat gespeeld wordt is zeer afwisselend: van klassiek tot modern.

Contact