Muziektheater maak je samen


Op woensdagavond 10 januari 2018 start het eerste seizoen van het project ‘Muziektheater maak je samen’. Dit kunstproject is een initiatief van Boogie Woogie cultuurcentrum in samenwerking met zorgaanbieders Estinea en De Lichtenvoorde, de Hamelandschool Lichtenvoorde en VSO-school het Bariet in Lichtenvoorde.

Door middel van activiteiten als muziek, dans, toneelspelen en schilderen wordt toegewerkt naar de uitvoering van een prachtig muziektheaterstuk voor publiek. Aan het project doen bewoners van zorginstellingen als Estinea en De Lichtenvoorde mee maar ook mensen die begeleid zelfstandig wonen of dagbestedingsactiviteiten bezoeken. Ook leerlingen van het Bariet, Voortgezet Speciaal Onderwijs, hebben zich aangemeld. Iedereen krijgt de kans op plezierige wijze zijn of haar talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dit alles onder begeleiding van professionele kunstdocenten. Daarnaast spelen ook lokale amateurkunstenaars een rol.

Met dit project hopen de samenwerkende partijen te bereiken dat actieve deelname van de doelgroep aan culturele activiteiten gestimuleerd wordt en mensen met elkaar verbonden worden.
Ook wordt op deze wijze de samenwerking tussen amateurkunstenaars en professionele kunstvakdocenten bevorderd. Door samen muziek te maken, toneel te spelen, te dansen of te schilderen worden mensen meer betrokken bij het sociale leven en maken zij meer deel uit van de totale samenleving.

Het muziektheaterproject beslaat in zijn geheel twee seizoenen, zo’n anderhalf jaar. De eerste fase loopt van januari t/m juni 2018 en staat in het teken van muziek en theater.

Muziek- en theaterlessen: De lessen zijn op de woensdagavond, van 18.30 tot 20.00 uur, en de eerste serie van 7 muzieklessen start op 10 januari a.s.. Deze lessen vinden plaats in de Hamelandschool, van Ostadestraat 17, in Lichtenvoorde. De muziekdocent is Jan Willem van de Velde. Op woensdag 17 januari en 7 februari sluit theaterdocent Sanne Arbouw aan. De lessen zijn dan een half uur langer, van 18.30 tot 20.30 uur.

De tweede serie muziek- en theaterlessen start op 14 maart in het Werk- en Activiteitencentrum van Estinea, de Hoven 9 in Aalten. Het gaat dan om 10 lessen. Alle lessen zijn van 18.30 tot 20.30 uur, behalve de lessen op woensdag 28 maart en 11 april. Deze lessen starten om 18.30 uur en duren een uur.

Opvoering
Op vrijdagavond 1 juni en zondagmiddag 3 juni wordt het resultaat van alle inspanningen in een prachtige voorstelling aan het publiek getoond. De locatie wordt t.z.t. bekend gemaakt.

Nog enkele plaatsen vrij!
Aanmelden kan nog. Er zijn nog enkele plekken vrij. Ben je 14 jaar of ouder en je hebt belangstelling geef je dan z.s.m. op want plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding! Dit kan bij Perron 8 van De Lichtenvoorde: perron8@delichtenvoorde.nl of via 0544 – 371 130. Ook zijn projectleider Harry ten Brinke, harry@boogiewoogie.nl (06 – 4845 6552) en muziekdocent Jan Willem van de Velde (06 – 4835 5663) te bereiken voor opgave en het geven van meer informatie. De kosten zijn 4 euro per keer.

Contact