Klassiek ballet


Klassiek ballet vindt zijn oorsprong in de Europese hofdans (Lodewijk XIV) en heeft zich ontwikkeld tot een zelfstandige theater kunstvorm. Klassiek ballet is een goed doordachte lichaamsscholing die concentratie, geduld en veel oefening vergt. Door middel van een duidelijke en verantwoorde opbouw in de les, in relatie tot de mogelijkheden van het lichaam van de individuele leerling, wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met de klassieke ballet techniek. Ook wordt er veel aandacht besteed aan houding, muzikaliteit, coördinatie en expressie. In het expressieve gedeelte van de les, ligt het accent op de betekenisgeving van de bewegingen. Door middel van improvisatie opdrachten worden b.v. gevoelens, situaties maar ook (ballet)-sprookjes gedanst. Dans bevordert de persoonlijke groei en ontwikkeling. Het geeft je meer zelfvertrouwen en een beter bewustzijn van jezelf en van anderen.

Spitzen
Voor de gevorderde leerlingen v.a. 12 jaar, die de lichamelijke mogelijkheden en voldoende techniek hebben is er een extra spitzenles (in overleg met de docente).

Theorieles
Eens in de twee weken wordt er een (gratis) theorieles gegeven voor de balletleerlingen v.a. 8 jaar.

Voorstellingen
Ook bestaat er de mogelijkheid om samen met de balletdocent, balletvoorstellingen te bezoeken in de schouwburg (tegen gereduceerd tarief).

Eigen voorstellingen
Regelmatig vinden er kleine presentaties/voorstellingen plaats, binnen de muziekschool. Eens in de twee jaar wordt er door alle balletleerlingen een voorstelling gegeven in de schouwburg.

Aanschaf balletkleding (te bestellen bij docente)

  • roze leren balletschoentjes
  • roze of zwart  balletpakje (afhankelijk van de leeftijd)
  • eventueel balletpanty

Klassiek ballet voor volwassenen

Het is bij Boogie Woogie mogelijk om als volwassene balletlessen te volgen gedurende het gehele schooljaar, de vakanties uitgezonderd. Milly Klein geeft deze lessen aan een zeer enthousiast gezelschap, mensen die in het verleden balletlessen hebben gevolgd en hun lichaam fit en soepel willen houden. Ook de leeftijd is zeer gevarieerd. De lessen worden op woensdagavond van 19.30 – 20.30 uur gegeven.

Contact