Workshopserie Hemelse melodieën en concert Colusca in Winterswijk


Zangliefhebbers kunnen hun hart ophalen! Vox Interna Oost organiseert de komende tijd een vierdelige workshopserie Hemelse melodieën rondom de eeuwenoude melodieën van Hildegard von Bingen (1098 – 1179) en Gregoriaanse zang. Maar dat is nog niet alles! Op donderdag 12 januari 2023 komt ensemble Colusca naar Winterswijk met het concert ‘Der Seelen Paradies’.
In de workshopserie wordt de magie van de oude, eenstemmige muziek onderzocht, gevolgd door een kennismaking met de eerste meerstemmige liederen uit de Engelberg Codex uit de 14e eeuw en het Liederenhandschrift Berlijn 190 uit de 15e eeuw.

In het laatste deel van de workshopserie worden de beste melodieën opgenomen, zodat deze door jonge, experimentele musici tot hedendaagse muziek verwerkt kunnen worden; een unieke samenwerking met Cultuurcentrum Boogie Woogie Winterswijk.

De workshopreeks wordt verzorgd door Cora Schmeiser. Cora, gespecialiseerd in de vroege Europese muziek, verzorgde al eerder workshops in Winterswijk. Ze maakt deel uit van Ars Choralis Coeln én van ensemble Colusca.

Ensemble Colusca (zang, fluit en vedel) verzorgt op donderdag 12 januari 2023 het concert ‘Der Seelen Paradies in Winterswijk. Deelnemers aan de workshop mogen deelnemen aan dit concert.
De data van de workshopserie zijn donderdag 8 december van 19.00 – 21.00 u; vrijdag 9 december van 17.00 – 21.00 u; zondag 8 januari van 11.30 – 16.00 u. Deze zondag worden ook de geluidsopnames gemaakt voor de jonge musici van Cultuurcentrum Boogie Woogie in Winterswijk.
De workshopserie kost € 95,00; bij concertdeelname met Colusca komt daar € 15,00 bij.

Voor meer informatie en aanmelding kan men een mail sturen naar oost@voxinterna.org.

Contact