We gaan weer van start met een Korte cursus slaggitaar


De cursus is bedoeld voor iedereen die altijd al gitaar had willen spelen maar er op de een of andere manier niet aan toe is gekomen. Ook gitaristen die hun spel weer willen opfrissen zijn van harte welkom! Docent is gitarist Léon Venderbosch, geen onbekende in het regionale muziekleven. Hij heeft zijn sporen verdiend in zowel de klassieke- als popmuziekwereld.

Inhoud cursus
Aan de hand van een leerboek komen de verschillende aspecten van het gitaarspel aan de orde, zoals akkoorden en aanslagmanieren voor het begeleiden van liedjes. Naast aandacht voor liedbegeleiding worden er in de les natuurlijk ook bekende popnummers nagespeeld. Kennis van het notenschrift is absoluut niet vereist, men leert gitaarspelen aan de hand van akkoorddiagrammen, tabs en eenvoudige ritmen.

Benodigdheden
Voor de lessen wordt gebruik gemaakt van het boek slaggitaar deel 1 van Michiel Merkies (verkrijgbaar bij iedere muziekwinkel). De nummers uit het leerboek kunnen middels de meegeleverde CD thuis geoefend worden. Zo wordt er al snel meegespeeld in een bandje, heel stimulerend! Daarnaast dient de deelnemer uiteraard over een eigen akoestische gitaar te beschikken.

 

Opgeven

De cursus bestaat uit 10 wekelijkse lessen van een uur en start op woensdag 30 maart om 20.00 uur. De kosten bedragen € 100 inclusief btw. Opgeven kan t/m donderdag 24 maart bij Boogie Woogie via info@boogiewoogie.nl of telefonisch bij de administratie: 0543 515569.

Bijgaand wat meer over de gitaar en de stijlen door Leon Venderbosch uitgelegd.

 

Contact