Veel animo voor korendag in DRU Industriepark Ulft


Op zondag 10 december organiseerde Boogie Woogie Cultuurcentrum Winterswijk een korendag in DRU Industriepark Ulft. Door te kiezen voor deze prachtige en inspirerende erfgoedlocatie hoopte de organisatie de (koor)zangers uit de zuidelijke Achterhoek beter te kunnen bereiken. Dit is prima gelukt want 65 enthousiaste zangers en zangeressen, koorleden, bestuursleden en dirigenten uit de gehele Achterhoek (o.a. Aalten, Beek, Dinxperlo, Doetinchem, Kilder, ’s-Heerenberg, Sinderen, Stokkum, Ulft en Winterswijk) namen deel aan een middag boordevol interessante workshops met een insteek op zowel klassiek als pop/jazz gebied.
De motivatie om mee te doen kwam vooral voort vanuit de intentie om geïnspireerd te worden. Dat lukte wonderwel door de bevlogen inzet van de voor deze middag aangezochte workshopleiders Caroline Goudswaard, Ben Simmes, Annette Weterings en Rogier IJmker

Workshops
In de workshops lag de nadruk op muziekinhoudelijke onderwerpen zoals ‘zangtechniek en emoties’, ‘het zingend lichaam’, ‘repertoirekeuze en programmering’ en ‘vaardigheden van een koorzanger’. De middag werd afgesloten met het instuderen van twee kerstliederen, ‘Hymn to the Virgin’ en ‘Away in a manger’ en het bekende ‘Let’s Groove’van Earth, Wind and Fire in een arrangement van Rogier IJmker.

Vervolg
Natuurlijk kon niet alles in de workshops aan de orde komen en uitgediept worden. Daarvoor was de tijd helaas te beperkt. De sessies waren vooral bedoeld als aanzet en om nieuwsgierig te maken. Na afloop kwamen er dan ook vragen aan de organisatie om meer tijd uit te trekken voor bepaalde onderwerpen of aparte middagen te organiseren met een specifiek thema. Dat past precies binnen het beleid van Boogie Woogie en het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek om koren en zangers in de Achterhoek de komende tijd meer in de schijnwerpers te plaatsen. In overleg met koren worden allerlei activiteiten ontwikkeld zoals korenfestivals, korendagen maar ook trainingen en cursussen om deskundigheid te bevorderen. Uiteraard is het aanhalen van de onderlinge contacten ook heel belangrijk. Gezelligheid en goede sfeer zijn de basis voor optimale resultaten.
De organisatie kijkt terug op een geslaagde korendag. Voedingsbodem voor een vervolg!!

Contact