Tweede Tijdreis door Winterswijk smaakt naar meer!


Op vrijdag 10 mei organiseerde Boogie Woogie Cultuurcentrum opnieuw De Tijdreis door Winterswijk. De eerste editie werd door de gemeente Winterswijk geïnitieerd in oktober van het vorige jaar en was toen al bijzonder succesvol.

Vijf nieuwe locaties
Dit jaar waren er weer vijf erfgoedlocaties die belangeloos meewerkten om dit evenement tot een happening te maken. Het gaat om de Doopsgezinde Kerk, Museum Villa Mondriaan, Museum Wereld van Wenters, Museumwerkplaats Transit Oost en de Venemansmolen. De eigen medewerkers en externe vrijwilligers brachten met heel veel enthousiasme het belang van het lokale erfgoed en haar geschiedenis onder de aandacht van de kinderen maar uiteraard ook de ouders. Het mooie van dit project is dat er veel kennis aanschouwelijk wordt doorgegeven maar dat er ook zelf gewerkt wordt, bijv. schilderen in de stijl van Piet Mondriaan, een speurtocht, kniepertjes bakken, een quiz, diverse soorten graan herkennen. Heel leerzaam en vooral ook leuk.

Veel belangstelling
Dat er belangstelling is voor lokaal erfgoed was van meet af aan duidelijk. Al een halve week vóór de start moest de organisatie stoppen met het toelaten van nieuwe deelnemers.
Uit reacties van deelnemers en de medewerkers bij de locaties is gebleken dat dit evenement toekomstmogelijkheden heeft en kan uitgroeien. Mooi voor Winterswijk en haar inwoners maar ook voor de toeristensector.

Contact