Samenspelen binnen Boogiewoogie met het eigen Cultuur Kwartier Orkest


Het Boogie Woogie CKO wil zoveel mogelijk mensen de kans geven om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om met je eigen instrument samen muziek te maken met andere leerlingen.

 
Aan de basis ligt de visie waar een leerorkest voor staat: democratisering van muziekeducatie. kunst is voor iedereen. Maar muziekeducatie is vaak zo georganiseerd, dat het hoogdrempelig en kostbaar is. Wij willen er bij Boogiewoogie voor zorgen dat de drempel veel lager wordt, zodat leerlingen op alle niveaus en van alle leeftijden sneller in contact komen met andere leerlingen en ervaren hoe het is om in een echt orkest te spelen door middel van arrangementen van muziek die de leerlingen aanspreekt. 

De moderne muziek en arrangementen zorgen voor het in aanraking komen van hedendaagse stijlen, technieken, timing en muzieknotatie. Een verlengstuk van de harmonie en fanfare wereld.  De brede stijl ontwikkeling van de leerling staat centraal.
 

Groeien en genieten door muziek 

Muziek heeft mensen zoveel te bieden. Het is niet alleen heel leuk om te doen, maar ook bewezen goed voor de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling. Muziek maken, maakt slim, sociaal én gelukkig. Er komt zoveel bij kijken, concentratie, discipline, doorzetten. Zorg dragen voor je eigen muziekinstrument. In een orkest leer je samenwerken en naar elkaar luisteren. Samen optreden zorgt voor onvergetelijke ervaringen. Je competent voelen en trots zijn. Daar groeit iedereen van! 
 

In ieder schuilt talent 

Voor Boogie Woogie betekent talentontwikkeling dat een leerling de kans krijgt om te leren genieten van kunst en cultuur en om te ontdekken wat het zelf allemaal kan voortbrengen. In ons eigen leerorkest worden alle sluimerende talenten aangesproken, van enthousiast amateur of genietende toeschouwer tot toekomstig professioneel muzikant. 
 

Gelijke kansen met het Cultuur Kwartier Orkest binnen Boogie Woogie 

Met ons Cultuur Kwartier Orkest binnen de muziekschool krijgt eenieder de kans om de positieve effecten van muziek te ervaren. De opzet van het leerorkest is dat alle leerlingen hun muziekinstrument middels eigentijdse arrangementen horen samenspelen met andere instrumenten. De orkestbezetting beoogt een vorm als van het Metropool Orkest ,  alle gangbare muziekinstrumenten van het symfonische orkest: viool, altviool, cello, contrabas, basgitaar, harp, dwarsfluit, klarinet, hobo, fagot, maar ook van de Jazz bigband  trompet, trombone, hoorn, slagwerk ,keyboard, piano, gitaar, basgitaar, elektrische gitaar. Vervolgens gaat het om wekelijks samenspel in de vorm van repetities en uiteindelijk een optreden .

  

Verbinding en verrijking

Een leerorkest binnen Boogie Woogie verbindt. Niet alleen met elkaar op school, maar ook met een veel groter geheel van muziektradities in Nederland. Voor veel kinderen is kennismaken met een symfonisch muziekinstrument en klassieke muziek absoluut niet vanzelfsprekend. De drempel is vaak hoog, net als de drempel naar een concertzaal. Het Cultuur Kwartier orkest geeft kinderen maar ook volwassenen de kans om spelers te zijn in plaats van buitenstaanders.  

Motto, Hoe meer mensen muziek maken, hoe mooier Nederland klinkt!

Contact