Popprijs voor jong Winterswijks talent: aanmelden kan nog


Zaterdag 22 juni is de Markt van Winterswijk opnieuw het toneel van een energieke traditie, de Winterswijkse Popprijs voor jong Winterswijks poptalent. Vanaf 21.00 uur geven de deelnemende muzikanten een spetterend concert waar het publiek hopelijk in groten getale op afkomt. Hun verrichtingen worden beoordeeld door een deskundige jury. Die bepaalt wie uiteindelijk de winnaar wordt van de popprijs 2023, een stimulans voor verdere ontwikkeling op het terrein van de popmuziek. 

De popprijs, een initiatief van de gemeente Winterswijk, is een jaarlijks terugkerend fenomeen. De organisatie van de popprijs is in handen van de Stichting Ondernemen met Cultuur en Boogie Woogie – instituut voor kunst en cultuur.

Traditie als popdorp
Winterswijk kan bogen op een rijke traditie inzake een veelzijdige popcultuur. De popprijs is in het leven geroepen om de lokale popmuziek te stimuleren en oude tijden te doen herleven.
Al in 2018 pleitte gemeenteraadslid Ubel Zuiderveld voor het instellen van een prijs voor het Winterswijks poptalent van het jaar. Voor de winnaar stelt de gemeente 1000 euro ter beschikking en tevens komt deze in aanmerking voor een opnamedag en een mixdag bij Boogie Woogie.

Inschrijven kan nog
Bands, singer-songwriters, hiphopartiesten en rappers kunnen zich tot en met vrijdag 9 juni aanmelden via workshops@boogiewoogie.nl, door het insturen van een audio-opname (dat kan via WeTransfer). Na 9 juni wordt er een selectie gemaakt aan de hand van de toegestuurde geluidsbestanden. Maximaal zes items kunnen voor de eindronde op de Markt geprogrammeerd worden. Deelname is gratis en staat open voor jonge muzikanten uit Winterswijk tot en met 28 jaar.

Contact