Oud = In


Wat is goed ouder worden en hoe doe je dat? Welke vragen kom je daarbij tegen? Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek start op 7 mei aanstaande voor de tweede maal de filosofiegroep Oud = In.  Zin om hieraan deel te nemen? Meld je dan aan bij Boogie Woogie cultuurcentrum Winterswijk.

 

Vorig jaar hebben zestien deelnemers met plezier deelgenomen aan de filosofiegroep Oud=In. Ze hebben de bijeenkomsten als waardevol ervaren. “Een voeding voor de geest, erg prettig en verrijkend” zeggen de deelnemers na afloop. Vanwege de enthousiaste reacties en de behoefte die er bestaat om vanuit verschillende invalshoeken met elkaar te filosoferen over het thema “geluk” worden er ook dit jaar weer tien bijeenkomsten Oud = In georganiseerd.

 

Tijdens de bijeenkomsten wordt met elkaar antwoord gezocht op vragen als: “Waar sta je nu in het leven? Hoe ben je zover gekomen? Wat heb je ervan geleerd? En ook: “Hoe pas je dat nu toe en word je hier gelukkig van?” Het draait vooral om het gesprek en de gemeenschappelijke zoektocht naar “de kunst van het goed ouder worden”. Als leidraad wordt bij de bijeenkomsten het boek “Over geluk” van Frédéric Lenoir gehanteerd.

 

De filosofiegroep komt tien keer bij elkaar en zal worden geleid door twee ervaren gespreksleiders, Marian Lamboo en Mieke Mink. De bijeenkomsten vinden om de twee weken plaats op de dinsdagochtend van 09.45 tot 11.45 uur bij Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 te Winterswijk. De eerste vijf bijeenkomsten zijn op 7 en 21 mei, 4 en 18 juni en 2 juli 2019. Na een pauze in de zomer vindt het vervolg van de bijeenkomsten plaats op 17 september, 1, 15 en 29 oktober en 12 november 2019. Deelname aan Oud = In is gratis. Wel wordt verwacht dat de deelnemers het boek van F. Lenoir op eigen kosten aanschaffen en de bijeenkomsten thuis voorbereiden.

 

Wil je met ons meepraten over de betekenis van het goed ouder worden? Meld je dan vóór maandag 15 april aanstaande aan door een e-mail te sturen naar
info-llkoa@boogiewoogie.nl o.v.v. Oud = In. Je bent van harte welkom! Wil je meer weten over de projecten van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek of wil je meedoen met één van onze andere projecten? Kijk dan op www.boogiewoogie.nl/lang-leve-kunst

Contact