Het einde van het leven i.s.m. De Storm


Het einde van het leven is een theatervoorstelling over voltooid leven. Het gaat over mensen die naar wegen zoeken hun leven en levenseinde te realiseren, vaak opboksend tegen onbegrip van familie en samenleving.

De voorstelling toont mensen op hun kwetsbaarst en laat onze wederzijdse afhankelijkheid en betrokkenheid zien. Wat zij een voltooid leven vinden. Een voorstelling die de laatste levensfase bespreekbaar en invoelbaar maakt. Met verhalen over je eenzaam en overbodig voelen, over onmacht en verzet en waardig willen sterven. Geïnspireerd op het boek ‘Voltooid leven’ van Els van Wijngaarden. Er wordt gespeeld door zeven oudere spelers, twee muzikanten en twee jonge ‘gastvrouwen’. De persoonlijke verhalen worden afgewisseld met hartstochtelijk gezongen klassieke popsongs en scènes vol mededogen en ironie.
“Theater brengt grote vraagstukken terug naar een menselijke maat. Het probeert verder te kijken dan de maatschappelijke discussie en wetgeving. Ik hoop altijd voorstellingen te maken die je aan het denken zetten en betrokken maken. Theater dat zich midden in de samenleving plaatst en tot de verbeelding spreekt.”
Jos Spijkers, theatermaker van stichting ’t Zwerk
 
Een productie van stichting ’t Zwerk in samenwerking met de Theaterbroedplaats van de Gruitpoort in Doetinchem. Samen ontwikkelen zij projecten die een maatschappelijke noodzaak en relevantie hebben.
 
Kaarten kunnen ook bij de kassa van Boogie Woogie worden gekocht en kosten € 10,= per stuk. Ook digitaal te bestellen:

Contact