Geslaagde opening expositie ‘Communicatie vroeger en nu’


Op donderdag 13 april vond de opening van de expositie van het project ‘Communicatie vroeger en nu’ plaats in de St. Ludgerusschool te Lichtenvoorde.

Activiteiten voor jong en oud

Aan het project ‘Communicatie vroeger en nu’ werd deelgenomen door senioren uit Lichtenvoorde en omgeving en alle leerlingen van de Ludgerusschool. Dinsdag 14 maart was de eerste bijeenkomst van het project. Alle leerlingen van de school deden mee aan de activiteiten rond het thema. Na een korte inleiding begon het creatieve proces waarbij senioren en leerlingen onder bezielende leiding van beeldend kunstenaar Berna Bonekamp tekeningen en objecten vervaardigden die met communicatie te maken hebben. Daarna volgden twee bijeenkomsten waarbij de groepen 7 en 8 (bovenbouw) van de school waren betrokken. Op 13 april werden de voorwerpen en tekeningen in de school geëxposeerd.

Samenwerking tussen verschillende partners
Bij het project werd samengewerkt door leerlingen en leerkrachten van de St. Ludgerusschool, senioren uit en rond Lichtenvoorde (opa’s en oma’s van de kinderen) en cultuurcentrum Boogie Woogie. Het is opgezet door Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek: een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie dat streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn (participatie) een belangrijk doel.

 

Contact