Foto expositie ‘Rekken – De Grens vroeger en nu’


Op donderdag 9 februari om 14.00 uur is de opening van de expositie van het fotografieproject ‘Rekken – De Grens vroeger en nu’ in OBS De Berkel te Rekken.

Aan dit project werd deelgenomen door senioren uit Rekken en leerlingen van groep 7 en 8 van OBS De Berkel. Markante locaties in de buurt van de grens bij Rekken, te zien op oude foto’s, zijn opnieuw gefotografeerd om de verschillen tussen vroeger en nu goed te kunnen zien. De foto’s zijn samengebracht in een prachtige expositie. Ook is er een beeldverslag te zien waarbij het proces goed te volgen is. De leerlingen hebben zich laten enthousiasmeren door verhalen over vroeger van de ouderen en door de smokkelverhalen van leden van Midwinterhoorngroep Eibergen. Daarnaast waren oude foto’s uit het archief van Museum De Scheper en Historische Kring Eibergen een bron van inspiratie.

Na de opening is de expositie gratis te bezoeken op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 14.30 tot 16.30 uur en op woensdag van 12.15 tot 16.30 uur. De expositie duurt t/m vrijdag 24 februari.

Contact