Fleur en Celine winnaars van de Kei van Komrij


Veel talent op ‘Kei van Komrij’ 2019

Overgenomen uit Achterhoeksnieuws – 13-05-2019 – Sander Damen

WINTERSWIJK – De talentenshow ‘Kei van Komrij’ van het Gerrit Komrij College bestond dit jaar uit zeven acts. Opvallend: zes acts met alleen dames, vier acts met zang, twee dansnummers en een docent: de goochelende Mark Langewouters die dan ook de prijs voor beste deelnemende docent won. Die prijs was er een met een knipoog naar niet-deelnemende docenten. De prijs waar het echt om ging de ‘Kei van Komrij 2019’ werd gewonnen door zangeres Fleur Dorland en pianiste Celine Hu die op prachtige wijze het lied Skinny Love van Birdie vertolkten. De leerlingen worden begeleid door Claudette Doup, docent keyboards, piano en zang Boogie Woogie.

De Kei van Komrij is meer dan alleen een avondvoorstelling. De avondvoorstelling is het sluitstuk van een periode van audities, oefenen, een dag vol workshops en samenzijn met gelijkgestemden en een generale repetitie met de brugklassen als publiek. Belangrijk onderdeel van de Kei van Komrij zijn de workshops die de deelnemers voorafgaand aan de finale krijgen. Zowel de dansacts als de zangeressen kregen de dag die vooraf ging aan de avond van de finale een workshop en tips om hun stageperformance en techniek te verbeteren. De workshops voor de dansacts werden verzorgd door dansdocent Femke Nieuwenhuis. Goochelaar Langewouters kreeg online advies van goochelaar Jan. Alle deelnemers werd ook gestyled voor hun optreden.

Zelfvertrouwen en uitstraling
‘Special guest’, presentator en hoofd van de jury Tim van Esch, zanger van de Handsome Poets die met het nummer Sky on Fire op nummer een van de Mega Top 50 stonden, had voor iedereen aandacht en benadrukte de stageperformance en gaf tips voor de zangtechniek. Hij concludeerde tijdens de voorstelling dat de kandidaten echt hun voordeel deden met de informatie die ze in de workshops opdeden. Zo stond de winnende zangeres Fleur met meer zelfvertrouwen en uitstraling op het podium dan tijdens de repetities en pianist Celine met wie zij een duo vormde had na de workshops op aanraden van Van Esch de van het optreden afleidende bladmuziek weggelaten. Het was een van de redenen waarom zij tot winnaars verkozen werden.

Hoogwaardige optredens
De kwaliteit van de deelnemers was opnieuw hoog dit jaar vond de jury die naast Van Esch bestond uit oud-leerling en oud-deelnemer Floortje Looman en lid van de winnende band van de Kei van Komrij 2018 Teun van Eck. Het was juist daarom jammer dat de zaal niet zo goed gevuld was als in voorgaande jaren. Zij die er waren genoten van hoogwaardige optredens waaronder ook twee van jurylid en presentator van de avond Tim van Esch, die zichzelf ‘het voorprogramma van de Kei noemde’ en zei daar erg trots op te zijn.

Klik hier voor een weergave van het winnende lied.

Contact