Extra workshop project ZANG AAN HUIS


Met een klein groepje zangers een optreden in zakformaat verzorgen met bekende liedjes voor kwetsbare, vaak dementerende ouderen in hun vertrouwde woonomgeving. Dat is in het kort de werkwijze van het Lang Leve Kunst-project Zang Aan Huis. 
In juni 2018 start het project in de Oost Achterhoek. Zangers en zangeressen kunnen zich bij Boogie Woogie cultuurcentrum in Winterswijk aanmelden. Vanwege de grote belangstelling is een extra workshop ingelast op woensdagmiddag 30 mei.

 

Muziek en zang hebben een groot positief effect op het welbevinden van mensen, zeker wanneer die mensen langdurige zorg nodig hebben. Bij Zang Aan Huis gaan amateurzangers en -zangeressen in kleine groepen zingen in zorgcentra. Lang Leve Kunst Oost is de organisator en koppelt de zanggroepen aan de locaties.
Omdat het zingen voor dementerende mensen wel een specifieke benadering vraagt, biedt Lang Leve Kunst Oost professionele ondersteuning voor de zangers d.m.v. twee gratis workshops. De eerste workshop gaat over repertoire en wordt gegeven door dirigent Annemarie Hilferink op woensdag 23 mei van 10.00 tot 11.30 uur.  De tweede workshop gaat over non verbale communicatie. Dit thema wordt behandeld door  zangeres Pieternel van Amelsvoort van Diva Dichtbij op woensdagmorgen 30 mei. Omdat in deze workshop geen nieuwe deelnemers meer geplaatst kunnen worden is er een extra workshop van Pieternel ingelast  op woensdagmiddag 30 mei van 13.30 tot 16.30 uur. De workshops vinden plaats in de concertzaal van Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 te Winterswijk

 

Poules
Zangers die zich aanmelden worden ingedeeld in zangerspoules. Met mensen uit deze poule verzorgen zij dan verschillende optredens in verschillende zorglocaties in de regio. Deze optredens vinden altijd overdag plaats.

 

Deelname is gratis
Deelname is gratis omdat Zang Aan Huis onderdeel is van Lang Leve Kunst Oost. Lang Leve Kunst organiseert samen met vrijwilligers kunstactiviteiten voor en met ouderen. De vrijwilligers worden vanuit het programma door professionals ondersteund. Het programma is een landelijk voorbeeldprogramma omdat de opzet (nog) uniek is in Nederland.

Zangers die het leuk vinden om aan dit project mee te doen kunnen zich t/m  21 mei per mail aanmelden:
harry@boogiewoogie.nl

 

Contact