De kunst van het goed ouder worden


Goed ouder worden, wat is dat eigenlijk en hoe doe je dat? Welke vragen kom je daarbij tegen? Hoe vind je jouw antwoorden op die vragen? Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek start op 15 oktober aanstaande de filosofiegroep met de naam “Oud = In”. Zin om hieraan deel te nemen? Meld je dan aan bij Boogie Woogie cultuurcentrum in Winterswijk.

Bij “Oud = In” draait het vooral om het gesprek en de gemeenschappelijke zoektocht naar “de kunst van het goed ouder worden”. Uitgangspunt is de eigen ervaring vanuit het dagelijks leven. Ouder worden, wat betekent dat eigenlijk? Je stelt jezelf vragen en je kunt ook aan elkaar vragen stellen. Als leidraad wordt bij de bijeenkomsten het toegankelijk geschreven boekje “Een kleine filosofie van het ouder worden” van hoogleraar filosofie Wilhelm Schmid gehanteerd. Schmid is levenskunstfilosoof en bespreekt in zijn werk alle aspecten van het ouder worden.

De filosofiegroep komt zes keer bij elkaar en zal worden geleid door twee ervaren gespreksleiders, Mieke Mink en Marian Lamboo. De bijeenkomsten vinden plaats op de maandagochtend van 10.00 tot 11.45 uur bij Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 te Winterswijk. De data zijn 15 en 29 oktober, 5, 12, en 26 november en 3 december 2018. Deelname aan “Oud = In” is gratis.

Wil je met ons filosoferen over het goed ouder worden? Meld je dan vóór 6 oktober aan door een

e-mail te sturen naar marianne@boogiewoogie.nl o.v.v. Oud = In. Je bent van harte welkom om mee te praten.

 

 

Achterhoeks programma Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek

Het programma Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek organiseert kunstactiviteiten voor ouderen. Het doel is ouderen samen met anderen mooie momenten te laten beleven. Het programma van Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek wordt uitgevoerd door Boogie Woogie cultuurcentrum Winterswijk in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Het wordt gesubsidieerd door de fondsen RCOAK, Sluyterman van Loo en het Menzis Fonds. Partner is o.a. het Cultuur- & Erfgoedpact Achterhoek en er wordt samengewerkt met zorginstellingen en de gemeenten in de oostelijke Achterhoek.

 

Lang Leve Kunst

Ruim drie miljoen Nederlanders zijn 65 jaar of ouder. Veel van hen zijn actief in kunst en cultuur. Het meerjarenprogramma Lang Leve Kunst draagt hieraan bij met een gevarieerd en uitdagend cultureel aanbod voor ouderen, door samenwerking en interactie bij kunstprojecten te stimuleren tussen ouderen en jongeren en door verbinding te creëren tussen welzijn, zorg, kunst en cultuur.

 

Contact