Dag van de Achterhoekse Popmuziek


Op zaterdag 12 december wordt de uitgestelde Dag van de Achterhoekse Popmuziek alweer voor de zevende keer georganiseerd. Inmiddels zijn er meer dan 30 locaties in de Achterhoek die op de een of andere manier participeren. Kunt u om wat voor reden dan ook niet aanwezig zijn bekijk dag via onze livestream: Dag van de Achterhoekse Popmuziek 

Doelstelling
De Dag van de Achterhoekse Popmuziek brengt Achterhoekse locaties en artiesten samen en presenteert dit onder één paraplu. Op deze dag krijgen Achterhoekse muzikanten de gelegenheid om zich live te laten horen aan een groot publiek op bijzondere locaties die zichzelf op deze manier ook als podium presenteren (bron: www.dagvandeachterhoeksepopmuziek.nl)

Boogie Woogie sluit aan
Dit jaar manifesteert ook Boogie Woogie Cultuurcentrum zich als locatie. Heel logisch eigenlijk want al vele jaren leiden docenten van deze instelling jonge popmusici op. Velen van hen zijn succesvol en geen onbekenden op regionale en ook nationale podia.

Programma
Bij Boogie Woogie zijn de optredens te zien en te beluisteren in de concertzaal, aanvang 13.00 uur. Er treden 4 bands voor het voetlicht die elk een half uur zullen spelen. Het gaat om de lokale formaties Ferris Wheel, Next Door, Just That en Orange waarvan de meeste muzikanten lessen hebben gevolgd bij het cultuurcentrum. De volgorde van de presentaties door de bands is op dit moment nog niet bekend.
Het programma wordt afgesloten door  East Garden Studios met een spectaculaire show die begint om 16.00 uur en zal duren tot 17.30 uur.
Medio 2019 hebben de muzikanten binnen dit Winterswijkse collectief  besloten hun krachten te bundelen en als team naar buiten te treden. Hierbij hielpen ze elkaar met o.a. het maken van muziek, het maken van cover-arts en meer. Het succes van dit collectief is groot getuige het grote aantal streams dat op haar naam staan.

Lessen producing en Modern Music Making
Boogie Woogie is al gestart met een cursus producing door Melvin Dijkema. Daarnaast zijn er plannen in de maak om samen te gaan werken met het muziekcollectief East Garden Studios. Het collectief wil de Achterhoekse jeugd meenemen in een nieuwe manier van muziek maken tijdens lessen in het kader van de MMM (Modern Music Making). Op 12 december laten zij zien wat ze in hun mars hebben. Tijdens de Dag van de Achterhoekse Popmuziek treedt het collectief ook op bij JC Doetinchem en DRU Cultuurfabriek in Ulft.

RIVM maatregelen
Omdat er slechts dertig mensen in de concertzaal mogen is het verplicht om aan te melden via info@boogiewoogie.nl. Dit kan t/m 8 december. Opgeven voor individuele acts is mogelijk. Uiteraard mag men ook aanwezig zijn bij het hele programma. Toegang is gratis!

Meer informatie
Vanaf 8 december volgt meer informatie in het Achterhoek Nieuws ook op de website van Boogie Woogie (www.boogiewoogie.nl), o.a. over volgorde van optredens.

Contact