Dag van de Achterhoekse Popmuziek op 19 november


Winterswijkse popscene in actie tijdens de negende editie!

Op zaterdag 19 november vindt de negende editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DvaP) plaats. Tijdens dit evenement zullen er op verschillende locaties in de hele Achterhoek optredens van Achterhoekse muzikanten te ervaren zijn. In Winterswijk vinden de muzikale activiteiten plaats in de trein van Winterswijk naar Zutphen en bij Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur. De muziekgenres die de artiesten bezigen variëren van hiphop tot hardstyle en pop.

Live acts in de trein
Om 14:50 uur zal de DvaP in Winterswijk officieel van start gaan. Op dit tijdstip zal er in de trein van Winterswijk naar Zutphen een optreden plaatsvinden van het Achterhoekse hiphopcollectief Eastwave. Daarnaast zal er in de trein een zogenaamde ‘cypher’ opgenomen worden. Dit is een soort studiosessie waarin een groep rappers op één beat om de beurt een zelf geschreven stuk tekst performt. Op de terugweg, van Zutphen naar Winterswijk, zullen opkomende Winterswijkse DJ’s de kans krijgen om hun talenten te laten zien. De optredens in de trein worden mogelijk gemaakt en georganiseerd door Talent_Farm.

Optredens in muziekcafé Boogie Woogie
’s Avonds om 19:00 wordt de hal van Boogie Woogie omgetoverd tot een waar muziekcafé. Hier staan vanaf dit tijdstip de coverbands Full Stuck, Rock Generation en Surfing Crows in de schijwerpers. Ook zijn hiphopartiest Ynte, hiphopcollectief Eastwave en DJ Melvin Dijkema present. Doordat de line-up divers en verrassend is gaat de organisatie ervan uit dat het programma een groot publiek aanspreekt.

Kansen voor jong talent
De Dag van de Achterhoekse Popmuziek geeft beginnende artiesten bij uitstek de kans om hun talenten te laten zien aan een breed publiek. Daarnaast biedt het evenement netwerkmogelijkheden voor de muzikanten onderling. Rapartiest Jeetje van Eastwave zegt hierover het volgende:’’ Ik ben heel blij met deze kans om mijn muziek aan mensen te kunnen laten horen. Het is fijn om weer met artiesten uit de omgeving samen te kunnen werken en iets moois neer te kunnen zetten. Ik heb vooral veel zin om mijn nieuwe muziek te laten horen en ben hard aan het oefenen zodat deze goed bij het publiek overkomt.’’

Geïnteresseerd?
De optredens bij Boogie Woogie zijn op 19 november gratis te bezoeken. Voor de optredens in de trein hoeft alleen een retourticket van Winterswijk naar Zutphen aangeschaft te worden. Dit kan via ervaarhetov.nl/achterhoek/
Meer informatie over de dag van de Achterhoekse Popmuziek vind je via http://dagvandeachterhoeksepopmuziek.nl/

Contact