Dag van de Achterhoekse Popmuziek


Vanuit Boogie Woogie hebben we afgelopen zaterdag de negende editie van de Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DvaP) mede georganiseerd. Tijdens dit evenement waren er op verschillende locaties in de hele Achterhoek optredens van Achterhoekse muzikanten te ervaren. In Winterswijk vinden de muzikale activiteiten plaats in de trein van Winterswijk naar Zutphen en bij Boogie Woogie.

In de trein van Winterswijk naar Zutphen vond er een optreden plaats van het Achterhoekse hiphopcollectief Eastwave. Daarnaast is er in de trein een zogenaamde ‘cypher’ opgenomen. Dit is een soort studiosessie waarin een groep rappers op één beat om de beurt een zelf geschreven stuk tekst performt. Op de terugweg, van Zutphen naar Winterswijk, kregen opkomende Winterswijkse DJ’s de kans om hun talenten te laten zien.

’s Avonds om 19:00 werd de hal van Boogie Woogie omgetoverd tot een waar muziekcafé. Hier waren de coverbands Full Stuck, Rock Generation en Surfing Crows in de schijwerpers. Ook zijn hiphopartiest Ynte, hiphopcollectief Eastwave en DJ Melvin Dijkema present.

Achterhoekse Popmuziek geeft beginnende artiesten bij uitstek de kans om hun talenten te laten zien aan een breed publiek. Daarnaast biedt het evenement netwerk mogelijkheden voor de muzikanten onderling.

Contact