Boogie Woogie Youth Bigband brengt jonge muzikanten samen voor een uniek muzikaal avontuur


Boogie Woogie Cultuurcentrum nodigt jonge muzikanten uit om deel te nemen aan de Boogie Woogie Youth Bigband, een opwindend muzikaal initiatief dat jonge talenten samenbrengt voor een unieke ervaring in de wereld van de bigband.

Een Divers Orkest:
De bigband bestaat uit een diverse samenstelling van getalenteerde muzikanten, waaronder 5 saxofoons (2x alt, 2x tenor, 1 bariton sax), 4 trombones, 4 trompetten, en een ritmesectie met piano, contrabas/basgitaar en drums. Optioneel kunnen gitaar en zang worden toegevoegd.

Het Doel:
Dit project heeft als doel jonge muzikanten te laten kennismaken met de prachtige ervaring van het spelen in een bigband. Verschillende populaire genres binnen de lichte muziek, zoals Swing, blues, funk, pop en latin, worden verkend.

Wat Je Leert:
– Het spelen van verschillende stijlen met de juiste opvatting.
– Muzikaal spelen door te luisteren en te spelen op gevoel.
– Het samenspelen in een sectie.
– Improvisatie, voor degenen die dat willen verkennen.

Onder de deskundige leiding van Bas Konings, een ervaren trompettist en dirigent, biedt de Boogie Woogie Youth Bigband een unieke kans voor jeugdige muzikanten met B/C niveau in de leeftijd van 13 t/m 19 jaar.

Praktische Informatie:
– Data: 26 oktober t/m 21 december 2023
– Tijdstip: 8 repetities op donderdag van 18.30u tot 19.30u
– Afsluitende Uitvoering: 22 december

Aanmelden kan via e-mail: info@boogiewoogie.nl

De kosten voor deelname bedragen 50 euro.

Dit jeugdproject biedt een unieke kans om je muzikale horizon te verbreden, waarbij je samen met andere getalenteerde muzikanten het podium deelt en de wereld van de bigband verkent. Mis deze kans niet!

Contact