Beeldende Box uitgereikt om creatief aan de slag te gaan


Wethouder Tannemaat (gemeente Winterswijk) overhandigt eerste Beeldende Box

Op vrijdag 10 juni kwam wethouder Henk Jan Tannemaat van de gemeente Winterswijk naar verpleeghuis Pronsweide (Marga Klompé) om een Beeldende Box uit te reiken namens Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek.

Door de coronacrisis zijn juist de ouderen extra hard getroffen. Veel van wat kleur geeft aan hun dagelijks leven is weggevallen. Met name de ouderen met dementie dreigen in de vergeethoek te geraken. Activiteitenbegeleiders van woonzorgcentra gaven aan dat ze dringend behoefte hebben aan nieuwe, kunstzinnige ideeën voor deze specifieke groep. Gelukkig hebben Achterhoekse kunstenaars veel in huis en op verzoek van Lang Leve Kunst van de Gruitpoort en Boogie Woogie Cultuurcentrum hebben zij tal van kleine opdrachten ontwikkeld. Zo is de Beeldende Box ontstaan, een doos boordevol beeldende opdrachten en materialen om, samen met begeleiders, deze zomer creatief aan de slag te gaan.
De Gruitpoort en Boogie Woogie zijn beiden actief binnen de themalijn participatie van het pact waarbij kunst- en cultuuractiviteiten worden ingezet om welzijn te bevorderen. Hierbij zijn vele vrijwilligers betrokken. 

Wethouder Tannemaat refereerde nog aan de naoberschap waarom de Achterhoek zo bekend staat. Het omzien naar elkaar is ook in deze periode weer door menigeen uitgedragen. Met veel plezier overhandigde hij de Beeldende Box aan activiteitenbegeleidster Anouschka Stortelers en regiomanager Wilbert Rothman van Marga Klompé die zichtbaar verrast waren.

Binnenkort deelt het Cultuur- en Erfgoedpact in alle Achterhoekse gemeenten de Beeldende Box uit aan de woonzorgcentra, 70 boxen totaal! Het project de Beeldende Box is mogelijk dankzij het Fonds Sluyterman van Loo, Stichting RCOAK en het Oranjefonds.

Contact