Geschiedenis van de Bluesmuziek


The Blues is een muziekstroming die ruim 100 jaar geleden ontstond op en rond de katoenplantages van de Mississippi Delta en op de grote prison farms.

Vanaf halverwege de jaren twintig van de vorige eeuw werd the Blues ook vastgelegd op plaat. Grote voorbeelden uit die tijd zijn o.m. Charlie Patton en de fenomenale Robert Johnson. Zij konden niet vermoeden dat hun muziek nog steeds als voorbeeld geldt voor artiesten van nu.
In acht lessen wordt de geschiedenis van de Blues uit de doeken gedaan. Veel verhalen en natuurlijk veel (krasserige) geluidsfragmenten, geïllustreerd met fraai beeldmateriaal. Na afloop van elke cursusbijeenkomst ontvangen de deelnemers een CD met daarop de muziek die is besproken.

De cursus is geschikt voor iedere liefhebber. De lessen worden gegeven door blueskenner Sjoerd Kemeling. De eerste les is op woensdag 7 oktober van 19.30 – 21.30 uur (inclusief pauze). De kosten bedragen € 50 excl. btw (21 jaar en ouder) voor de hele cursus. Opgeven kan t/m vrijdag 2 oktober.

Geef je bij belangstelling voor een van de cursussen z.s.m. op want vol is vol!

Contact