Suzanne van Berkum


Als zevenjarig meisje kreeg ik eind jaren ‘90 mijn eerste fagotlessen van Bernadette Olbers. Na twee jaar werd de fagottino een ‘echte fagot’ en na jaren les aan de muziekschool, eerst in Alkmaar en later – vanwege een verhuizing – in Groningen, kwam ik in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen terecht, waar ik les kreeg van Mette Laugs

Vervolgens volgden een jaar vooropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ronald Karten, de bachelor aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Johan Steinmann en de master aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ik bij Jos de Lange in 2016 afstudeerde.

Door het jaar heen speel ik met tal van ensembles en orkesten door het hele land concerten. Zo remplaceer ik met enige regelmaat bij orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest en ben ik de vaste fagottist van het Ars Musica Orkest. Daarnaast maak ik deel uit van het kamermuziekensemble Ensemble de Nootzaak.

Nu en dan werk ik bovendien als solist samen met orkesten, ensembles of koren.

Naast mijn werk als uitvoerend fagottist geef ik met veel plezier fagotles. In die hoedanigheid ben ik aan diverse muziekscholen en verenigingen verspreid door het land verbonden.

Ik heb naast mijn opleiding aan het conservatorium ook Natuur- en Sterrenkunde aan de Universiteit Utrecht gestudeerd en behaalde daar in 2014 mijn bachelordiploma.

Ook maak ik deel uit van verschillende besturen die ieder op hun eigen manier betrokken zijn bij de professionele podiumkunsten en/of de amateurmuziekbeoefening.

www.suzannevanberkum.org

Contact