Rutger Jansen


Mijn naam is Rutger Jansen en ben als slagwerkdocent verbonden aan Boogie Woogie.

Om mijn werk als slagwerkdocent extra diepte te geven heb ik twee studies gevolgd aan het Artez Conservatorium te Zwolle. In 2004 heb ik mijn studie slagwerk klassieke muziek afgerond. Tijdens deze studie, die ik volgde bij Jan Wissink en Jan-Roel Hamersma, heb ik deel mogen nemen aan masterclasses van onder andere Maarten van der Valk (barokpauken), Dario Savron (marimba en ensemble), Alor Soares (samba), The Meridian Arts (ensemble) en Richard Jansen (orkeststudies).

Door mijn grote affiniteit met de lichte muziek heb ik in 2006 besloten ook de studie Drums Jazz & Pop in Zwolle te volgen en met tussenpozen van 2 kinderen heb ik deze in 2012 met goed resultaat afgerond.

Naast mijn werkzaamheden bij Boogie Woogie ben ik docent en eigenaar van Drum- & Slagwerkschool Wierden. Uitvoerend ben ik ook actief en wel als aanvoerder slagwerk bij het Fanfarekorps van de Koninklijke Marechaussee. Op het gebied van directie en instructie ben ik als muzikaal leider verbonden aan Stichting Musical Producties Twente en als instructeur aan de muziekverenigingen St. Joseph Oldenzaal en Excelsior Winterwijk.

Mijn credo is “samen op zoek naar het beste resultaat”!

Contact