Leon Venderbosch


Mijn naam is Leon Venderbosch en begon met gitaarspelen op m’n 14e. Ik was erg onder de indruk van bands als Yes en Deep Purple; ik wilde ook rockgitarist worden! Al snel kwam ik er achter dat de gitaarlessen destijds alleen op klassiek (Spaanse) gitaar werden gegeven. Ik had niets met klassieke muziek , ja .. de klassieke lp’s van m’n vader, die hoorde ik wel, maar daar vond ik niets aan.

Ik besloot tóch maar klassieke gitaar te gaan doen (wat ik uiteindelijk hartstikke leuk vond) en ondertussen met vrienden een heuse popband te beginnen. In 1983 ging ik naar Enschede om daar klassiek gitaar te gaan studeren aan het Twents conservatorium. Na het behalen van m’n diploma heb ik nog een studie elektrische gitaar gedaan. Ik heb ook altijd in bands gespeeld, zowel coverbands als bands met eigen werk. En dat doe ik nog steeds met heel veel plezier.

Sinds 1991 werk ik bij Boogie Woogie als gitaardocent, ik vind het een uitdaging om alle verschillende gitaarstijlen te kunnen aanbieden. En dat zijn er best veel: klassiek, western gitaar, pop/rock, blues, jazz, flamenco. Op de muziekschool doe ik ook aan bandcoaching. Wekelijks repeteren we met een band, het is erg leuk en leerzaam om lekker samen muziek te maken. Daarnaast hebben we een speciale ‘samenspelweek’  om leerlingen te stimuleren in een band te gaan spelen. De week wordt afgesloten met een flitsend concert.

Klik hier voor nog meer informatie.

Contact