Ira Wunnekink


Mijn muzikale carrière ben ik op hobo begonnen bij muziekschool De Triangel in Borculo. Na het Marianum begon ik mijn opleiding aan het conservatorium in Enschede met als specialisatie hobo en hafadirectie. Na de opleiding tot Docerend Musicus vervolgde ik mijn studie voor Uitvoerend Musicus hobo aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Han de Vries.

Mijn directieopleiding heb ik afgerond bij Jan van Ossenbruggen en Harrie Jansen in Enschede. Als dirigent heb ik al een aantal orkesten onder haar hoede gehad, waaronder het projectorkest ZON, Advendo uit Lochem en Amicitia uit Geesteren. Sinds 2010 heb ik de muzikale leiding over de orkesten van Harmonie St Caecilia uit Lichtenvoorde.

Als hoboïst/saxofonist/arrangeur ben ik sinds 2011 ook verbonden aan de Highland Valley Pipes and Drums uit Borculo. Met deze band werk ik mee aan de Music Show Scotland, de grootste Schotse en Keltische indoorshow van Europa.

Sinds een aantal jaren ben ik me ook aan het verdiepen in het muziekles geven op de basisschool, want kinderen de liefde voor muziek bij brengen is toch het mooiste wat er is. Dit krijgt al vorm door het werk wat ik doe voor de Stichting Muziek en Kunstwijs, o.a. de muzieklessen verzorgen op de basisschool de Voshaar in mijn woonplaats Haarlo.

In 1995 ben ik begonnen met lesgeven aan de Winterswijkse Muziekschool, nu Boogie Woogie. Verder verzorgt ik de hobolessen voor Muziekschool Oost Gelderland, het Segnocollectief en bij de Vriezenveense Harmonie.

Ik ben getrouwd met Arno en heb twee kinderen.

Contact