basis studiotechniek


Het verschil tussen geluidsproductie en geluidsreproductie.

In deze basiscursus komt doorlopend de volgende leidraad voor het voetlicht:

WAT MAAKT DE MUZIEK DE MUZIEK ?

Docent Marcel Kramer gaat in op een aantal uiteenlopende muziekproducties en vertelt wat de focus moet zijn bij het productieproces van het maken van muziek in het algemeen. Zowel bij live opnemen als bij opnames in de studio gaat het om de essentie van de muziek. Welke boodschap wil je overbrengen, wat moet de muziek uitstralen…. Alles staat in het teken van deze missie. Het gaat om beleving, het gevoel. Door middel van verschillende luisterproeven worden bijvoorbeeld verschillende producties van hetzelfde muziekstuk met elkaar vergeleken en beoordeeld.

Bij live productie moet je vaak roeien met de riemen die je hebt. Het komt voor dat je bepaalde bronnen van geluid elimineert om transparantie te bevorderen. Bij opnemen in een studio zijn er natuurlijk meer mogelijkheden om alles naar je hand te zetten. Marcel Kramer: “De passie van songs schrijven en het produceren is juist datgene te vinden dat de song of productie uniek maakt. Aan de ene kant moet het herkenning oproepen maar aan de andere kant moet het ook vernieuwend zijn. Bij het luisteren van muziek zou je alles kunnen resumeren: kost het energie of levert het energie op.”

Marcel Kramer deed veel ervaring op sinds de jaren 90 als songwriter en producer voor grote internationale radio- en tv campagnes voor o.a. Milka, Mattel Barbie, Camel, Toyota en Center Parcs (London Philharmonic Orchestra – George Martin/Beatles.) en werkte met Frederique Spigt, Ruth Jacott en leden van de band van Herman Brood.

Docent : Marcel Kramer

Cursusduur : 5 wekelijkse groepslessen van 1 uur (maximaal aantal deelnemers 5)

Lesdag/tijd/data : n.n.t.b.

Locatie : Opnamestudio en/of podium Boogie Woogie, instituut voor kunst en cultuur

Doelgroep : iedereen die belangstelling heeft

Kosten : € 65/ vanaf 21 jaar + 21 % btw

Opgave en meer informatie: : workshops@boogiewoogie.nl /0543 – 51 55 69

Contact