Lang leve Kunst Oost-Achterhoek bij met de bijdrage Menzisfonds


Afgelopen dinsdag 3 juli maakte de ledenraad van zorgverzekeraar Menzis bekend welke organisaties in aanmerking komen voor een bijdrage vanuit het Menzisfonds.
In de regio Achterhoek werden zestien aanvragen genomineerd en het door Boogie Woogie Cultuurcentrum ingediende project ‘Lang Leve Kunst Oost–Achterhoek (LLKO)’ was één van de genomineerde aanvragen. Een commissie van de Ledenraad van Menzis heeft haar keuze voor deze projecten gemaakt op basis van hun bijdrage aan leefkracht in de regio. Acht projecten kwamen in aanmerking voor een daadwerkelijke financiële bijdrage. Groot was de blijdschap bij Mathilde Oesterholt en Harry ten Brinke van Boogie Woogie toen Aleks Meijerink van de Ledenraad van Menzis een bijdrage kon toezeggen vanuit het Menzisfonds voor Lang Leve Kunst Oost-Achterhoek. Met dit project, waarbij kunst als middel wordt ingezet, wil het cultuurcentrum samen met partners in de zorg en welzijn de leefbaarheid in de regio vergroten. Niet alleen voor de ouderen maar ook voor de vrijwilligers, mantelzorgers en amateurkunstenaars die ondersteund worden door professionals.
Lang Leve Kunst en Naoberschap (West-Achterhoek), waarmee intensief wordt samengewerkt, ontving een bijdrage voor de NaoberschapsAcademie.

 

Contact