Dag van de Klarinet


Na een succesvolle dag van de saxofoon opnieuw een veelzijdig instrument in de schijnwerpers. Op zaterdag 26 november 2022 organiseert Boogie Woogie -instituut voor kunst en cultuur-, i.s.m. Winterswijkse Muziekverenigingen, de Dag van de Klarinet. Locatie van de dag is het hoofdgebouw aan de Roelvinkstraat 2 te Winterswijk. De dag bestaat uit twee gedeeltes.

Klarinet uitproberen
Van 10.30 tot 11.15 uur kan iedereen die belangstelling heeft en graag klarinet wil leren spelen het instrument vrijblijvend uitproberen en informatie inwinnen bij de klarinetdocenten van Boogie Woogie, Mireille Hitman en Anita Maris.


Klarinetdag in teken van ensemblespel
Deelnemers aan de klarinetdag kunnen aan twee verschillende ensembles deelnemen. Er is een ensemble speciaal voor jonge klarinettisten tot B-niveau. Zij zijn vanaf 11.15 uur  van harte welkom. Daarnaast wordt een klarinetchoir gevormd bestaande uit volwassen klarinettisten en jeugd vanaf B-niveau. Het bijzondere van een klarinetchoir is dat niet alleen de bes-klarinet vertegenwoordigd is, maar ook andere leden van de klarinetfamilie zoals de es-klarinet en de basklarinet. Voor deelnemers aan het klarinetchoir start de dag om 10.00 uur.

Gastdocenten
Drie klarinettisten, musici van het Nederlands Douane Orkest, komen deze dag naar Winterswijk om samen met de klarinetdocenten van Boogie Woogie workshops te geven aan de gevorderde deelnemers. Ook zijn zij betrokken bij de ensemble repetities en zullen zij meewerken aan het slotconcert. Voor de jonge klarinettisten staat er nog een speelse verrassing op het programma.

Afsluitend concert in concertzaal
De dag zal worden afgesloten met een concert dat begint om 14.30 uur. Op het programma staan werken gespeeld door het klarinetkwartet en composities die door de deelnemers aan de ensembles zijn ingestudeerd. De toegang voor publiek is gratis.

Opgave:  voor workshops, kosten en informatie
Aanmelden kan tot vrijdag 21 oktober 2022 via  workshops@boogiewoogie.nl
Na opgave wordt een aanmeldingsformulier opgestuurd.
De kosten voor deelname zijn € 20 voor jeugd en € 25 voor deelnemers aan het klarinetchoir. Bladmuziek zal vanaf eind oktober worden verstuurd via e-mail.
Meer informatie kan worden verkregen bij Boogie Woogie Winterswijk, tel. 0543 515 569. Een mail sturen heeft de voorkeur.

Contact