Boogie Woogie start Clarinet Choir


Op donderdag 11 mei gaat, bij voldoende aanmeldingen, het Boogie Woogie Clarinet Choir van start. Het gaat hier om een project van anderhalve maand.

Clarinet Choir
Een Clarinet Choir is een ensemble dat volledig bestaat uit instrumenten van de klarinetfamilie en bevat doorgaans Es, Bes, alt- , bas- en contra-alt- of contrabasklarinetten.
Het geluid van een groep klarinetten wordt vergeleken met dat van een concertorgel. Hoewel ze qua bereik variëren, hebben leden van de klarinetfamilie homogene timbres. Daarom kan het klarinetkoor worden gezien als een houtblazers-equivalent van het strijkorkest.
De grootte van het ensemble varieert; het kan tussen de 10 en 40 leden hebben.

Repetities
Tijdens de repetities wordt aandacht besteed aan stemming, klankkleur en techniek. De klarinet is een veelzijdig instrument en te horen in diverse muziekstijlen. In de repertoirekeuze wordt hiermee rekening gehouden.
De repetities zijn op donderdag 11, 25 mei, 8 en 22 juni, steeds van 19.45 tot 21.00 uur. Op donderdag 29 juni, tijdens het zomerconcert van Boogie Woogie, zal het Clarinet Choir zich presenteren. Het Choir staat onder leiding van Joop Boerstoel, gerenommeerd dirigent en klarinettist uit Vorden.

Aanmelden
Om mee te kunnen doen is een minimale speelvaardigheid nodig gerelateerd aan een ruim B niveau. Klarinettisten die zich willen aanmelden kunnen dat doen tot 27 april via workshops@boogiewoogie.nl. Na aanmelding wordt een inschrijfformulier toegezonden. Kosten deelname: € 45,- (dit is incl. btw)

Contact