Achterhoeks Muziekfestival bij Boogie Woogie op zondag 16 april


Op zondag 16 april organiseert Boogie Woogie Cultuurcentrum in samenwerking met Amphion Cultuurbedrijf de 18e editie van het Achterhoeks Muziekfestival.

Het Achterhoeks Muziekfestival is in het leven geroepen om opleidings/leerlingenorkesten en ensembles in diverse samenstellingen een podium te bieden. Dit keer vindt het festival plaats in de concertzaal van Boogie Woogie aan de Roelvinkstraat 2 te Winterswijk, een laagdrempelig podium dat een heel mooi opstapje is voor orkesten die nog niet naar een groots concours willen gaan maar wel ervaring op willen doen.

Deelnemers
Er wordt van twee categorieën uitgegaan omdat in de praktijk de verschillen tussen een beginnend leerlingenorkest en een gevorderd leerlingenorkest groot kunnen zijn. Er kan worden deelgenomen in de klasse Basis- en/of Beginnend Orkest (c-orkest) en de klasse Gevorderd Orkest (b-orkest).

Het festival begint om 14.00 uur en er zijn presentaties door 6 orkesten. Slagwerkgroep Cariocas IJzerlo bijt de spits af en daarna volgen optredens van Combi Jeugdorkest Excelsior Winterswijk/IJzerlo, Link Kotten, Get Started Aalten, Tienerband Groenlo en All Inclusive Orkest Doetinchem. Het Cultuur Kwartier Orkest van Boogie Woogie Winterswijk zal een klein optreden verzorgen tijdens het juryberaad.

Wie gaat er met de wisseltrofee vandoor?
Voor beide categorieën wordt een wisseltrofee beschikbaar gesteld voor de beste muzikale prestatie. Voor b-orkesten is dat een bronzen beeld van kunstenaar Casper ten Heerdt en voor c-orkesten het beeld “Ik geef je vleugels” gemaakt door kunstenaar Jozef Kemperman.

Originaliteitsprijs
Dit jaar is het thema migratie, diversiteit , integratie en inclusie. De jury kijkt naar een originele aankondiging en presentatie. Bij de presentatie

gaat het om gebruik van showelementen, theatrale elementen, kleding, etc. Evenals vorig jaar is er een originaliteitsprijs voor het orkest met de meest originele presentatie.

Jury
Elk orkest ontvangt na afloop een geschreven beoordeling van de jury die bestaat uit twee musici. Daarnaast ontvangt elk orkest een aardige attentie

Contact