Theatervormen


Theatervormen omvat een serie van 6 lessen voor deelnemers in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar. In deze cursus komen 3 verschillende theatervormen (elk bestaande uit 2 lessen) aan bod.

 

Get up stand up!
Klim op het podium en laat zien waar jij voor staat! Pesten, discriminatie, seksualiteit, criminaliteit. Allemaal voorbeelden van onderwerpen waar jongeren steeds vroeger mee te maken krijgen. Maar zulke onderwerpen aansnijden, een mening een vorm geven of überhaupt benoemen is tegenwoordig een stuk moeilijker. Er wordt toegewerkt naar een korte act/presentatie.
Theatersport/ improvisatie
Bij improvisatie theater verzin je ter plekke je personage/locatie/tekst en kunnen de meest grappige en gekke situaties ontstaan. Je leert deze technieken door middel van theatersport spellen die bekend zijn van bijvoorbeeld het TV programma ‘De Lama’s‘.

Improvisatie theater is gebaseerd op vertrouwen en respect binnen een groep en helpt jongeren uit hun hoofd te komen en samen te werken.

What’s your talent?

Zingen, dansen, acrobatiek maar ook rekenen, met je oren flapperen, scheel kijken, op één been staan terwijl je het ‘Wilhelmus’ zingt. Ieder heeft zo zijn eigen talent. In dit integratieproject dagen we leerlingen uit elkaar en elkaars talenten te leren kennen. We gaan opzoek naar waardering en respect voor ieders eigen talent. Daarbij gebruiken we theater om deze zoektocht te ondersteunen en te begeleiden.

Docent is Kelly Roemaat. De lessen starten op donderdag 1 oktober, van 19.00 – 20.30 uur  en zijn wekelijks. De kosten bedragen € 97. Opgeven mogelijk t/m maandag 28 september.

Contact