Rachel Platerink-Hofman


Na de AMV-les begon ik op negenjarige leeftijd met dwarsfluit spelen. Rond mijn dertiende mocht ik in het grote orkest van harmonievereniging de AOV in Aalten spelen. Tot mijn negentiende floot ik met veel plezier in dit orkest. Na mijn VWO-examen ben ik dwarsfluit gaan studeren bij Dieks Visser aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam. In 2000 ben ik afgestudeerd als docerend musicus.
Sinds 1999 geef ik dwarsfluitles bij Boogie Woogie en sinds een aantal jaren verzorg ik met veel plezier ook AMV-lessen op basisscholen in de gemeentes Winterswijk en Oost-Gelre.

Niet het concertpodium, maar het (basis)onderwijs heeft mij altijd getrokken. Kinderen, jongeren en volwassenen zien groeien en hen mogen begeleiden bij hun ontwikkeling vind ik fantastisch. Dat is waar mijn passie ligt. Het uiteindelijke resultaat, het mensen zien genieten van het (samen) musiceren geeft mij de grootste voldoening.

In 2011 ben op de pabo aan de hogeschool Saxion te Deventer gaan studeren. Dit heeft mijn lesgeven en de kijk op de lerende bijzonder verrijkt. In 2013 heb ik mijn diploma “leerkracht basisonderwijs” behaald.

Contact