Jan Willem v.d. Velde


Vanaf mijn achttiende jaar geef ik lezingen, colleges en lessen over de waarde en effecten van muziek. Bij Hogeschool Inholland leidde ik als docent muzikale en creatieve vorming studenten op voor de studierichting Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Op het Haagse Koorenhuis zette ik samen met anderen een afdeling op voor mensen met een verstandelijke beperking. Jaarlijks leidde dit tot een openbare uitvoering van de verschillende groepen samen. Deze lessen bevestigden mij steeds weer in de waarde en betekenis van muziek voor deze doelgroep.

In Winterswijk werkte ik samen met Harry ten Brinke en ‘Het Stekkie’ aan muziekworkshops voor dezelfde doelgroep, ook jaarlijks leidend tot een openbaar optreden. Momenteel bereiden we een driejarig project voor met een integratie van muziek, zang, toneel, decor en dans. Tevens spelen mensen met en zonder handicap samen.

Ik ben pianist en geef geregeld improvisatieconcerten op boerderij Aarde-Werk ’de Stegge’ waar mijn vrouw en ik in 2009 de Praktijkschool voor Duurzaamheid oprichtten.

Contact

E-mail: info@boogiewoogie.nl
Tel: 0543 - 515569
Routebeschrijving en contactformulier