Fred Gaasbeek


Ik (geboren Enschede 31 Mei, 1969) ben een uit Enschede afkomstige musicus.  Ik ben dirigent van slagwerkgroepen, een bigband en leider van mijn eigen Quartet Freddy and Friends.

Ik heb het vak in de breedste zin uitgevoerd middels mijn werk met de Freddy Golden Bigband vanaf de mid 80er jaren waarmee ik diverse artiesten begeleidde uit binnen en buitenland voor radio en televisie. Ik speelde in diverse shows en clubs in Nederland, Duitsland en van Canada tot Noorwegen.

In het begin van mijn carrière speelde ik in de High five showband, waarna ik ook werkte met de Nederlandse pianist en entertainer Lex Sonneveld.

Na het voltooien van het conservatorium in Amsterdam speelde ik tevens zes jaar bij de Cotton Town Jazzband uit Enschede, werkte ik voor diverse muziekproducties als medeproducent en arrangeur en speelde ik drums en percussie op producties van Nederlandse labels. Ik speelde onder andere met Wim Koopmans, Thijs van Leer, Herman Nijkamp quartet Cor Bakker en in het Wiro Mahieu trio.

Sinds 1998 geef ik enthousiast lessen aan de muziekschool in Winterswijk en Lichtenvoorde en ben ik lid van de Raad van Toezicht voor de Kaliber Kunstenscholen in Overijssel. In 2017 staat een tour met de Duitse zangeres Julia Kokke gepland en geef ik komende zomer gastlessen in Wenen op de Musik Akademie.

Ik speel Yamaha Maple Custom Drums, Remo Heads, Avedis Zildzjian K Cymbals, Vic Firth sticks en brushes.

Contact