Cursus over bluesmuziek – geschiedenis en achtergronden


Cursus over Bluesmuziek (geschiedenis en achtergronden)
Op woensdag 16 oktober, aanvang 19.30 uur, start een cursus over bluesmuziek. De cursus bestaat uit 8 tweewekelijkse bijeenkomsten van 2 uren (incl. pauze). Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom. De kosten zijn € 50 excl. btw (21 jaar en ouder) voor de hele cursus.

Belangstelling: stuur een mail naar info@boogiewoogie.nl o.v.v. naam, adres, tel.nr, geboorte datum en de naam van de cursus en je krijgt een uitnodiging voor de 1e les. Opgeven kan tot 11 oktober 2019.

Inhoud cursus
Docent en blueskenner Sjoerd Kemeling gaat tijdens de lessen in op het ontstaan, de ontwikkeling en de relevante maatschappelijke ontwikkelingen. Na een introductie (wat ging vooraf en de allereerste blues op grammofoonplaat) komen de volgende thema’s voorbij: Delta Blues, Texas en Piedmont, Van het platteland naar de stad – Chicago, Memphis, Detroit, New York, Louisiana blues en politiek, Europa en terug, Blues nu. Tijdens de sessies worden beelden getoond en veelvuldig naar de muziek geluisterd. Na elke bijeenkomst krijgen de deelnemers een CD mee naar huis met de besproken en beluisterde muziek.

Contact

E-mail: info@boogiewoogie.nl
Tel: 0543 - 515569
Routebeschrijving en contactformulier